Kako upload-ovati bazu podataka na forum by
Devil DriverTutorial sam napisao pre nekoliko meseci ali i dalje vredi za pocetnike u web dizajnu

Za pocetak je potrebno da se ulogujete na vas Control Panel od sajta. Ali najpre vam je potrebno da instalirate forum, nadam se da to znate jer tutorijal kako se instalira forum necu sad pisati vec ga mozete naci na nasem sajtu.
Znaci da pocnemo. Kada ste instalirali forum i usli na vas Control Panel od sajta nacicete jednu ikonicu od baze podataka pod imenom MySQL DateBases, a evo i slike:

Potrebo je da kliknete na nju i sacekate dok se ucita druga stranica, a evo i slike od druge stranice od MySQL baze podataka:

Ovo je samo deo te stranice koja se nalazi u dnu same stranice. Nacicete link phpMyAdmin koji ce vas odvesti na sasvim drugu stranicu koja nema veze sa Control Panelom. phpMyAdmin vam sluzi da kontrolisete sve baze na vasem hostu (serveru), a u ovom slucaju je samo kontrolisanje jedne baze tj. baze od foruma.
Kade ste usli na phpMyAdmin imacete sledecu sliku:

Znaci kao sto je na slici objasnjeno EXPORT (izvoz) i INPORT (uvoz) su dve glavne stavke. U ovom slucaju cemo korititi INPORT jer zelimo da ubacimo bazu na server.
Klikom na INPORT izlazi vam novi prozor:

I sta dalje???
Potrebno je da kliknete na BROWSE i nadjete bazu podataka za vas forum. U nekim slucajevima baza podataka mora da se upload-uje kao zapakovana (ZIP ili RAR), a u nekim slucajevima mora da bude raspakovana tj. da ima tip fajla .SQL. U ovom slucaju smo koristili zapakovanu bazu podataka.

I sledeci prozor posle klika na OPEN:

Napisao sam na slici vazno upozorenje ali ajde i ovde. Ukoliko vam forum koristi Srpska slova Š,Đ,Č,Ć,Ž morate staviti character set of the file na UTF8

Kada vam je zavrsen upload baze podataka na host (server) izacice vam sledeca poruka

Pitate se STA DALJE ?
Hmm...pa ne znam. Sta vi kazete? Pa idite na forum i vidite sta ste uradili
P.S. Trebace malo vremena dok se baza ucita.
//*
Greatz to Zerof !

*//
by
Luka032