Posto vidim da ste dali skromno objasnjenje

pokusacu malo da usmerim naseg druga i dam neke ideje.
Posto sam ja iz stare skole,mene su ucili ljudi koje sam upoznavao uglavnom na netu.Medjutim sve se svodilo procitaj i tome slicno.Kada sam citao uvek sam imao DW otvoren pred sobom i radio sam od samog pocetka u localhost okruzenju,jer su mi tako rekli i danas im hvala za to.
Kao prvu trebas da shvatis funkcionalnost nekog jezika i vremenom da pocnes da razmisljas kao kad pricas sa ljudima u obicnom zivotu.Svaki programski jezik je kao i svaki koji ucimo u skoli.Php je open source i zato je pomalo skrta lektira,uglavnom zbog velikog izvora koji imamo na internetu.
Kako sam ja poceo ?Pa prvo sam shvatio da php kao php bez mysql baza i nije nista posebno.Radio php stranicu ili html je skoro indeticno,ali je nivo sigurnosti stranica u php-u dosta veca jer ne postoji nacin da vidimo source kod koji je napisao autor.
Tebi predlazem da ipak procitas knjigu(nije vazno izdanje) i da skidas besplatne skripte sa neta.Zasto tudje skripte ?
Pa da bi nauci sve funkcije moras da imas ideju sta zelis da radis.Npr zelis da napravis kontakt formu.Skines sa neta neki primer i i onda krenes redom,koristeci Google kao saradnika i ucitelja.Znaci gledas sve funkcije koje je programer koristio.Zatim trazis njihovo znacenje po netu ili ih mozes naci u knjizi koju ces citati.I tako redom.Pa skines drugu skriptu,pa trecu itd...
Tako ces vremenom,sto ti je nekad bilo komlikovano,imati u malom prstu i neces morati da trazis iz knjige ili sa neta.
Nadam se da ti je cika ZEROF malo pomogao i dao osnovne pravce upoznavanja php jezika.