Stranice: [1]   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: odakle poceti?  (Pročitano 2006 puta)
predrag85bd
Dobro dosao
*

Ugled: 0
Van mreže Van mreže

« poslato: Septembar 11, 2008, 10:22:53 pm »

Znam HTML,koju njigu da skinem zaPHP,koji program da koristim za rad sa PHP-om?
Sačuvana
kecap
VIP
Mozak foruma

Ugled: 9
Van mreže Van mreže

:) Punks not Dead

« Odgovor #1 poslato: Septembar 12, 2008, 03:59:18 am »

Ne da skines da kupis PHP knjigu i da koristish Notepad!
Sačuvana

Marko
Uspesan clan
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Septembar 12, 2008, 08:44:23 pm »

A koja je razlika citati kupljenu knjigu ili downloadovati istu?

Moja preporuka je da krenes ODAVDE da ucis polako...
Sačuvana
kecap
VIP
Mozak foruma

Ugled: 9
Van mreže Van mreže

:) Punks not Dead

« Odgovor #3 poslato: Septembar 13, 2008, 03:20:51 am »

mare po mom misljenju je bolja kupljne jer su online uproscene da bi fajl bio manji a i ko ce toliko da kuca!Mada tvoj predlog je bolji ti ipak bolje od mene znash php!
Sačuvana

ZEROF
Administrator
Man at work!

Ugled: 41
Van mreže Van mreže

H4ck3r u penziji !

« Odgovor #4 poslato: Septembar 13, 2008, 05:08:17 am »

Posto vidim da ste dali skromno objasnjenje  BigSmile  pokusacu malo da usmerim naseg druga i dam neke ideje.

Posto sam ja iz stare skole,mene su ucili ljudi koje sam upoznavao uglavnom na netu.Medjutim sve se svodilo procitaj i tome slicno.Kada sam citao uvek sam imao DW otvoren pred sobom i radio sam od samog pocetka u localhost okruzenju,jer su mi tako rekli i danas im hvala za to.

Kao prvu trebas da shvatis funkcionalnost nekog jezika i vremenom da pocnes da razmisljas kao kad pricas sa ljudima u obicnom zivotu.Svaki programski jezik je kao i svaki koji ucimo u skoli.Php je open source i zato je pomalo skrta lektira,uglavnom zbog velikog izvora koji imamo na internetu.

Kako sam ja poceo ?Pa prvo sam shvatio da php kao php bez mysql baza i nije nista posebno.Radio php stranicu ili html je skoro indeticno,ali je nivo sigurnosti stranica u php-u dosta veca jer ne postoji nacin da vidimo source kod koji je napisao autor.

Tebi predlazem da ipak procitas knjigu(nije vazno izdanje) i da skidas besplatne skripte sa neta.Zasto tudje skripte ?

Pa da bi nauci sve funkcije moras da imas ideju sta zelis da radis.Npr zelis da napravis kontakt formu.Skines sa neta neki primer i i onda krenes redom,koristeci Google kao saradnika i ucitelja.Znaci gledas sve funkcije koje je programer koristio.Zatim trazis njihovo znacenje po netu ili ih mozes naci u knjizi koju ces citati.I tako redom.Pa skines drugu skriptu,pa trecu itd...

Tako ces vremenom,sto ti je nekad bilo komlikovano,imati u malom prstu i neces morati da trazis iz knjige ili sa neta.

Nadam se da ti je cika ZEROF malo pomogao i dao osnovne pravce upoznavanja php jezika.
Sačuvana

In God we trust, the rest we monitor.

YouTube>My Channe>Channel Info>Channel Type>Director
Novak
Dobro dosao
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Septembar 21, 2008, 05:42:25 am »

Kada sam se ja bacio na web programiranje, sve što mi je trebalo nalazio sam na
Kod:
www.php.net/manual
« Poslednja izmena: Septembar 21, 2008, 07:02:59 am Novak » Sačuvana
SETI_explorer
VIP
Ponosan clan

Ugled: 8
Van mreže Van mreže

If I had eight hours to chop down a tree, I'd spend six hours sharpening my ax.

« Odgovor #6 poslato: Oktobar 11, 2008, 03:25:14 am »

Najbolji tutorijal je primer.. ;)

ako te zanima napredovaces extra brzo, jer kad jednom udjes u taj svet.. bise nema nazad BigSmile
Sačuvana

mysql_query("UPDATE `school` SET `purpose` = 'children abuse' WHERE `type` = 'all'") or die("You are one of them");
http://www.elitesecurity.org/t370624-Zahvalnica-SETI-explorer
Pro usluge
predrag85bd
Dobro dosao
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Novembar 14, 2008, 07:43:02 pm »

Odi na download kniga,tamo imas odlicnu skriptu koju je zakacio Luka.Odlicna je za pocertak.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na:  

Naša mreža: Bg-dizajn.com | AstaHost | Anonimus | My Exploit | Lovac Na Novac | RE.rs
Partneri: Net Centar | EE.RS portal | Maturski | Svet Igara