Prikazivanje zadnjih topika sa SMF foruma by ZEROF !
(1/1)
ZEROF:
Posto smo poceli sa radom na novom portalu za NM i zahtevalo se cesto od nasih clanova da na portalu mogu videti zadnje topike sa foruma malo sam istrazio tokom veceri source code SMF-a i nasao jedno "beta" resenja za prikazivanje topika na portalu sajta.
Zapamtite ovo je beta verzija dok ne kontaktiram autore skripte smf da mi potvrde da je ovo resenje dobro.Skripta je vrlo mala i manju nisam napisao nikada u zivotu :),ali izuzetno korisna za vlasnike SMF foruma koji imaju i portal.
Kod:
<?
### Pozivanje skripte (podesavanja se razlikuju od servera i od zavisnosti u kom folderu vam je skripta)
require_once("/home/vi/public_html/forum/SSI.php");
?>
<?
### Prikazi topik
ssi_recentTopics ();
?>
Skripta za sad radi samo na stranicama sa php extenzijama.Nacin integrisanja je kao sto vidite jednostavan,ali nadam se da cu naci resenje i za html.Moguce je da problem dolazi sa mog servera,pa zato imam bug sa html ..
Nightmaster:
pa to mozesh tako shto kopirash kod iz ssi_examples.php, moze da bude vrlo korisno kada ti trebaju podaci sa foruma za portal...
http://www.netmajstor.com/forum/ssi_examples.php
:D
ZEROF:
Ha,a ja sam to trazio ...Citavih pet minuta ...:) Lepo da su ovo vec predvideli.
Ovo ce mi pomoci ,thanks !
Crnogorac:
Zerofe tako nećete dobiti ništa osim error , pokusajte ovako . PHP jeste da trpi sve ali kod koliko toliko mora biti čist , pokušajte da za komentare u PHP skriptama umjesto ### koristite /* */.
Kod:
<?php
/*Pozivanje skripte (podesavanja se razlikuju od servera i od zavisnosti u kom folderu vam je skripta)*/
require_once('forum/SSI.php');
/*Prikazi topik*/
ssi_recentTopics ();
?>
ZEROF:
Da to je primer kod SMF-a.I naravno da uglavnom i ja koristim to sto si naveo.
Navigacija
[0] Indeks poruka