|
nikolaguca
|
 |
« poslato: Mart 19, 2009, 12:32:27 pm » |
|
Posto vidim da ovde ima dosta programera hteo bih da vam postavim jedno pitanje:
Ja sam 7.razred i dosta se razumem u racunare i hteo bih da pocnem da ucim da programiram ali neznam sa kojim programskim jezikom da pocnem i neznam sta mi je jos potrebno da znam pre nego sto pocnem.
Unapred zahvalan na svim odgovorima
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
Luka032
|
 |
« Odgovor #1 poslato: Mart 19, 2009, 08:02:24 pm » |
|
Imaš 2 vida proogramiranja:
1. Programiranje aplikacija za platformu (Visual Basic, Delphi, C#, C++, itd...) - Moja preporuka ti je da kreneš sa Visual Basic 2. Programiranje za web (HTML, CSS, PHP, ASP, JS, itd...) - Moja preporuka ti je da kreneš sa HTML i CSS
Kad se odlučiš javi. Naravno možeš postaviti još pitanja u vezi ovih programskih jezika.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
nikolaguca
|
 |
« Odgovor #2 poslato: Mart 19, 2009, 10:15:03 pm » |
|
Pa ja bih onda da pocnem sa Visual Basic-om ili HTML-om. Sta mi sve treba od programa za Visual Basic da bih mogao da pocnem a sta za HTML  Cuo sam da je HTML dosta lak programski jezik i da moze da se nauci za nekoliko dana jel to istina  A sta je taj CSS moze malo objasnjenje  I u kom programskom jeziku je napravljen ovaj sajt  Da li bih trebao jos nesto da znam pre nego sto pocnem da ucim  Unapred zahvalan na svim odgovorima Izvinavam se na predhodnom postu nisam namerno postovao (slucajno)
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Mart 19, 2009, 10:24:24 pm nikolaguca »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
w3bm4st3r
Gost
|
 |
« Odgovor #3 poslato: Mart 19, 2009, 10:22:09 pm » |
|
Ne razumem ? Šta je smešno ? Pitanje je jednostavno - da li želiš da radiš Web dizajn, ili programe za (određenu) platformu !?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
nikolaguca
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Mart 19, 2009, 10:41:06 pm » |
|
Nije mi nista smesno to sam slucajno postovao Pa ja bih onda da pocnem sa Visual Basic-om ili HTML-om. Sta mi sve treba od programa za Visual Basic da bih mogao da pocnem a sta za HTML  Cuo sam da je HTML dosta lak programski jezik i da moze da se nauci za nekoliko dana jel to istina  A sta je taj CSS moze malo objasnjenje  I u kom programskom jeziku je napravljen ovaj sajt  Da li bih trebao jos nesto da znam pre nego sto pocnem da ucim  Unapred zahvalan na svim odgovorima
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
w3bm4st3r
Gost
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Mart 19, 2009, 10:44:05 pm » |
|
Aha, pa bio si postovao "hhhhhhhhh" pa zato... Ako ćeš raditi Web dizajn VB (Visual Basic) ti je totalno nepotreban... Da, HTML može da se nauči za par dana, http://en.wikipedia.org/wiki/Cascading_Style_Sheets - CSS Ovaj forum je SMF (nije pravljen "od nule") a sajt, to pitaj administraciju (Luka032 i ZEROF)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
SHEGI
VIP
Mozak foruma

Ugled: 15
Van mreže
Local Fool :)
|
 |
« Odgovor #6 poslato: Mart 19, 2009, 11:27:57 pm » |
|
HTML ako hoces da ucis dovoljan ti je notepad . Preporucujem ti da skies notepad++ jer je pregledniji . CSS ti sluzi u web programiranju .Sa CSS-om definises stilove koji odredjuju izgled html elemnata (font boja pozadine razmaci ...)
E sad sto se tice aplikacionog programiranja za njiega trebas odredjene programe kojima po zavrsetku kompajliras.
Visual Basic je najlaksi a sa njim mozes da odradis zanimljive stvarcice . Delphi ,Pascal,Python,C# i C+ su prilicno zastarili ...Nisu ni malo jednostavni.
Sto se tice netmajstora (tj pocetne strane ) ako pogledas source code videces da je odradjen od XHTML-a (citaj htmla da te nezbunim u startu) css-a i javascripta .
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
 _____________________________________________________________________________________________ ______________________________
|
|
|
|
w3bm4st3r
Gost
|
 |
« Odgovor #7 poslato: Mart 19, 2009, 11:38:27 pm » |
|
A da dopunim Shegija, ako programiraš u Delphiju moraš da imaš kupljen Delphi, inače ti neće prihvatiti program (tj 'oće ali ćeš da tucaš kamen..  ) zato možeš da koristiš alternativu - Lazarus ;)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
nikolaguca
|
 |
« Odgovor #8 poslato: Mart 20, 2009, 06:43:06 am » |
|
Meni se ipak vise svidja ovo web programiranje tako da cu da pocnem sa HTML-om A taj CSS koliko je on tezak  Nasao sam tutorijale za HTML sta mislite kakvi su  Sta je XHTML  http://www.tutorijali.net/html
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
w3bm4st3r
Gost
|
 |
« Odgovor #9 poslato: Mart 20, 2009, 06:44:38 am » |
|
XHTML ti je Xtended Hyper-Text Markup Languaqe (valjda se tako piše) Imaš u podforumu tutorijali neke tutorijale za HTML ;) CSS učiš uz HTML ;)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
SHEGI
VIP
Mozak foruma

Van mreže
|
 |
« Odgovor #10 poslato: Mart 20, 2009, 07:53:49 am » |
|
XHTML je nova generacija htmla odnosno kombinacija html 4.02 i XML (najcistiji code) Znaci razlikuje se od htmla u tom sto svaki otvoreni tag moras i zatvoriti i moras paziti na to ko je "stariji" CSS je meni oduzeo jako puno vremena i zivaca . Ko god da kaze da mu je css lak on laze . Malo pomeris nesto i sve ode u ***** Ali polako uci .Ti tutoriali su skroz OK
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
 _____________________________________________________________________________________________ ______________________________
|
|
|
|
nikolaguca
|
 |
« Odgovor #11 poslato: Mart 21, 2009, 06:11:58 am » |
|
Sutra pocinjem da ucim HTML pa kad naucim.Nadam se sto pre. Hvala svima na pomoci 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Floop
|
 |
« Odgovor #12 poslato: Mart 21, 2009, 06:41:49 am » |
|
A za lakse ucenje Visual Basic-a poseti: www.vbtuts.wb.st
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Luka032
|
 |
« Odgovor #13 poslato: Mart 21, 2009, 09:40:05 am » |
|
Još samo kad bi imalo šta da se nauči na tom sajtu Uroše... Prvo ubaci sadržaj privlačan drugih ljudi na svoj sajt, pa onda reklamiraj jer sam u roku od 2 dana uvideo 10-ak tvojih linkova na ovom forumu. A za početak bi valjalo i da promeniš logo.
@back on topic
VB je najlakši jezik za aplikacije kao što je već u prethodnim porukama rečeno i od njega svakako treba početi. Ali u školi nas uče prvo C++, pa C#, pa će onda na VB kad su prsli ko cela Srbija...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
SHEGI
VIP
Mozak foruma

Van mreže
|
 |
« Odgovor #14 poslato: Mart 21, 2009, 01:45:57 pm » |
|
Blago vama  .Mi ucimo basic pa pascal  ///Mogli su jos nesto starije 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Naša mreža:
Bg-dizajn.com |
AstaHost |
Anonimus |
My Exploit |
Lovac Na Novac | RE.rs
Partneri:
Net Centar |
EE.RS portal |