Stranice: [1]   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Rešio sam da malo doteram komp...  (Pročitano 1145 puta)
Nemanja Maric
Odomacio/la se

Ugled: 0
Van mreže Van mreže

IN SORTE DIABOLI

« poslato: April 28, 2009, 11:44:52 pm »

I to za nekih 150- 200 evra. Imam: Intel Dual core na 1.6; 2 gb DDR-a i GeForce 8400 GS.
Obratio sam se Forumu posto sam preko njih uzeo ovaj komp. Lik mi je rekao da je najbolje promeniti samo graficku i procesor.
Predlozio mi je Intel Dual Core 2.5 i GeForce 9500 [512mb] . i to sve za nekih 16000 din.
Zeleo sam cisto da vas da pitam, posto imam poverenja, da li je to sve ok, i da li sam mogao bollje proci?
Hvala!  BigSmile
« Poslednja izmena: April 29, 2009, 12:11:39 am Nemanja Maric » Sačuvana

w3bm4st3r
Gost
« Odgovor #1 poslato: April 29, 2009, 02:28:42 am »

Za procesor uzmi neki Core 2 Duo, bolji je od Dual Core-a ;)
Sačuvana
Nemanja Maric
Odomacio/la se

Van mreže Van mreže

IN SORTE DIABOLI

« Odgovor #2 poslato: April 29, 2009, 03:05:29 am »

Hocu, hvala!  BigSmile
Ako jos neko ima neki predlog...
Sačuvana

dipsy_rap
Stalan clan

Ugled: 1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: April 29, 2009, 08:19:27 am »

pa ne znam šta da ti kažem pogledaj malo za to po drugim prodavnicama pa uzmi tamo gde je najjeftinije! ovo ti nije loše!
Sačuvana
ice man
Stalan clan

Ugled: 2
Van mreže Van mreže

:)

« Odgovor #4 poslato: April 29, 2009, 09:17:38 am »

za sta ti treba comp:
ako ti treba za igre onda deri po grafickoj i procesoru
ako ti treba za rad u PS-u,3d modeling ili nesto slicno onda deri po procesoru i ramu

u svakom slucaju trebas da nabavis core2duo procesor (intel e7400 2.8gHZ 110e Smile
a graficku ako uzimas uzmi gigabyte gf 9600gt 1Gb ddr3 (117e) ili ako negde nadjes expertvision neki od novijih modela uzmi jer nisu skupi a imaju super performanse jer su stvoreni za overclock
Sačuvana

Prodajem tri maceta,dva razlicita i jedno isto...hitno
SHEGI
VIP
Mozak foruma

Ugled: 15
Van mreže Van mreže

Local Fool :)

« Odgovor #5 poslato: April 29, 2009, 10:29:05 am »

Ax moglu ste mu reci i da uzme core2quad procesor Smile
Dual core koji radi na 2.5 GHZ je vise nego dobar .
Znaci 2 jezgra  mogu da pice bioshock 2 puta otvoren  bez drasticnih promena FPS-a .
E sad ako imas para onda uzimaj nesto jace .
Radije ulozi 200 e u quadcore procesor ili jos bolje core2quad jer ti grafa i nije losa .Ako si gamer bice ti dovoljno za naredne 2 godine .
E sad ako ne forsiras nesto racunar i postojeca konfa je OK .
Ako neces nista menjati ulozi tih 200e u jednu veceru da se mi sa NM-a najedemo dobro Smile
« Poslednja izmena: April 29, 2009, 10:30:29 am SHEGI » Sačuvana

_____________________________________________________________________________________________ ______________________________
ilijar10
NM Upload Tim
Clan NM Tima

Ugled: 5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: April 29, 2009, 10:41:24 am »

Ax moglu ste mu reci i da uzme core2quad procesor Smile
Dual core koji radi na 2.5 GHZ je vise nego dobar .
Znaci 2 jezgra  mogu da pice bioshock 2 puta otvoren  bez drasticnih promena FPS-a .
E sad ako imas para onda uzimaj nesto jace .
Radije ulozi 200 e u quadcore procesor ili jos bolje core2quad jer ti grafa i nije losa .Ako si gamer bice ti dovoljno za naredne 2 godine .
E sad ako ne forsiras nesto racunar i postojeca konfa je OK .
Ako neces nista menjati ulozi tih 200e u jednu veceru da se mi sa NM-a najedemo dobro Smile

Kao sto shegi rece,ja bih ti rekao ovako, uzmi te pare i uzmi neki core2quad procesor i dodaj jos 2 GB rama, graficka ti je dovloljna za jos nekih 2-3 godine BigSmile tako da nemoras da je menjas,ja sam mojom ati radeon x 1050 od 256 MB pokrecem sve sem spiderman 3 ,cak i Crysis i Crysis wahead pokrecem na medium i 800x600 sa tom grafom i 512 rama i 1,6 procesor,amd sempron xD , a ti ozezi pro ramu i procesoru ovako kako sam ti rekao,i ostali sa foruma,neces se pokajati BigSmile   Igre sad koje izlaze vise deru procesor nego graficku a najvise RAM BigSmile tako da,na tebi je da se odlucis BigSmile al ja bi uzeo core2quad procesor i jos 2 GB rama a grafu bi ostavio tu BigSmile
Sačuvana
ice man
Stalan clan

Ugled: 2
Van mreže Van mreže

:)

« Odgovor #7 poslato: April 29, 2009, 11:08:26 am »

Vidim da mnogi bas i ne poznaju GS8400 seriju grafickih kartica

8400GS je mala serija grafickih karti napravljena prvenstveno za laptope,ali zbog niske cijene a kvaliteta koji pruza pocela se proizvoditi i za stolne racunare.
Radi na jako niskim taktovima (350-400/400) ako se ne varam,memoriju koju poseduje uduplava tako sto od rama uzima jos toliko memorije (128+128=256)
Dobra je za reprodukovanje filmova u visokom kvalitetu ali za nesto vece nije

Ja sam je imao prije 1 godinu i igrao sam NFS ProStreet sa nekom solidnom rezolucijom ali sa siromasnim detaljima
Moce ona poterati nove igre ali jako tesko, posto vise to ne pratim ne mogu da ti kazem tacno,ali jednostavno ta graficka nije za igara

Evo jos jedan predlog:kupi Core2quad i naloz se na stare igrice posto ima stvarno dobrih naslova,i cekaj neka bolja vremena
Sačuvana

Prodajem tri maceta,dva razlicita i jedno isto...hitno
ilijar10
NM Upload Tim
Clan NM Tima

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: April 29, 2009, 11:57:37 pm »

Neznam brate,ja da sam na njegovom mestu bi uzeo jos 2 GB rama, i core2quad procesor,al njegove pare,njegov izbor a ni neznam za cega mu treba komp gaming il nesto ozbiljnije BigSmile
Sačuvana
Nemanja Maric
Odomacio/la se

Van mreže Van mreže

IN SORTE DIABOLI

« Odgovor #9 poslato: April 30, 2009, 09:56:25 am »

Hvala momci na savetima! Ja licno i nisam neki gejmer... Za razliku od mladeg brata...  BigSmile
Komp koristim za: SC 1.6; Source i neki noviji naslov ali samo da ubijem radoznalost. Sto se tice programa: FL8xxl; Cubase; Aftereffects i Sony Vegas.
Nemam neki poseban razlog zbog koga unapređujem komp, vec jednostavno da bih ostao u "trendu" malo duze...
Za sada sam se definitivno odlucio da dodam samo jos jedan Gb rama, posto valjda XP Home i ne prepoznaje vise...
Sto se tice graficke i procesora, jos se nisam odlucio... U forumu nude neke popuste i garancije, ali baveci se istrazivanjem na netu duzine 2-3min dosao sam do zakljucka da oni takodje i deru volove...  BigSmile
Tako da cu se jos malo pozabaviti cenama na trzistu, i onda vam javiti sta sam odlucio.
Ne bi bilo lose ako bi neko pomenuo neku firmu sa kojom je imao lepa iskustva kako bih pogledao i njihov cenovnik, naravno bez reklamiranja...
Sačuvana

ilijar10
NM Upload Tim
Clan NM Tima

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Maj 02, 2009, 02:39:51 am »

Cene i najbolji na nasem trzistu po meni je
Kod:
www.alti.co.yu
  Za programe koje si naveo,moj ti je savet,graficku uospte nemoras da menjas,jer imam te programe,radim u njima,nisam pro,ali onako BigSmile i deru ti po procesoru i ram-u BigSmile tako da cepni ti za ostatak para sto bolji procesor mozes,gledaj da bude neki core2quad BigSmile , to je moj savet,i ja bi to uradio,samo da imam kinte BigSmile hehehe
Sačuvana
w3bm4st3r
Gost
« Odgovor #11 poslato: Maj 02, 2009, 06:01:04 am »

Ili
Kod:
www.pakom.com
;)
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na:  

Naša mreža: Bg-dizajn.com | AstaHost | Anonimus | My Exploit | Lovac Na Novac | RE.rs
Partneri: Net Centar | EE.RS portal | Maturski | Svet Igara