Stranice: [1]   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Par pitanja kao totalni laik!  (Pročitano 624 puta)
UrosBBR
Uspesan clan
**

Ugled: 0
Van mreže Van mreže

« poslato: Maj 13, 2009, 08:28:16 pm »

Dobih neki stari racunar na kom mogu da se igraju igrice ali secka, ponekada se desi da u toku igranja komp zakoci totalno do te mere da moram da ga resetujem...Hteo bi da dodam memoriju i graficku kartu kako bi resio taj problem. Kao sto sam napisao u naslovu TOTALNI sam laik za hardver...ne bas nepismeni ali kada zelim teoriju da pretvorim u praksu naidjem na par problema...Confused Zivot je takav i doveo me je do vas...Da predjem na stvar!

Otvorim komp sa namerom da procitam koju memoriju koristim pa da kupim istu samo jacu: na njoj pise 256 DDR, 400, CL3 (x2)

Super obradujem se ja...Odem na site preko kog zelim da kupim pomenutu memoriju i vidim da postoje dve vrste memorije pa ne znam koju da izaberem niti sta mi treba (neke su sa ovoliko pinova, neke sa onoliko, neke su poredjenje sa necim, neke su 512 SIM DIM CORSAIR mislimmmmmmmmm pogubim se totalno)...U pretragu sam ukucao samo DDR 400 CL3 tj sve ono sto pise na mojoj, medjutim tu se dodaje jos nekoliko oznaka koje ne znam da protumacim:

DIMM DDR 1GB PC3200/400MHZ CL3 KIT (2X512MB)
DIMM DDR 512MB PC3200 400MHZ CL3 KIT, KVR
CORSAIR 2GB VS DDR PC3200 400MHZ CL3
CORSAIR 1GB VS DDR PC3200 400MHZ CL3

Ako neko ima strpljenja, vremena i zivaca da mi pomogne i objasni kako da dodjem do resenja bicu zahvalan u suprotnom cekam BigSmile

Hvala unapred!

P.S. Kada resimo ovo nadovezacu se sa grafickom kartom...BigSmile
Sačuvana
ZEROF
Administrator
Man at work!

Ugled: 41
Van mreže Van mreže

H4ck3r u penziji !

« Odgovor #1 poslato: Maj 14, 2009, 12:42:15 am »

Sto se tice memorije.Najbolje je da iskljucis racunar iz struje.Izvadis memoriju i odes u neku prodavnicu.Izaberi ili Kingston ili OCZ memoriju (ovo se odnosi na marku memorije).

Pri vadjenu memorije treba da vodis racuna da pre nego sto dodirnes memoriju da dodirnes kuciste racunara.A onda je mozes izvaditi.

Vidis gde se nalazi baret memorije.Imas sa obadve strane bela dugmenca.Prvo njih spustis pa onda izvadis memoriju.

Kada vracas samo obrnuto :

« Poslednja izmena: Maj 14, 2009, 12:52:07 am ZEROF » Sačuvana

In God we trust, the rest we monitor.

YouTube>My Channe>Channel Info>Channel Type>Director
UrosBBR
Uspesan clan
**

Ugled: 0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Maj 14, 2009, 04:03:30 pm »

Nosi u servis, nosi u servis, nosi u servis, nosi u servis mi odjekuje u glavi...BigSmile Koga god da sam pitao isto kaze Smile

1) Ja sam skoro dosao u stranu zemlju i ne znam jezik, VERUJEM da necu moci da im objasnim sta zelim Smile)))))
2) Gledao sam cene u njihovom katalogu i DUPLO su skuplje nego one koje sam nasao na netu

Tako da je fer u svim pravcima i jedino mi ostaje da uz vasu pomoc dodjem do resenja...BigSmile

Ovo sto si mi pokazao na slikama je odlicno, ali to sam vec uradio kada sam zapisivao sta pise na memoriji...ono sto meni treba je kako da protumacim koju imam u kompu jer jedino sto pise na njoj je DDR, 400, CL3, a ono sto pise na siteu stoji gore...pa koja je tamo moja?! BigSmile

« Poslednja izmena: Maj 14, 2009, 04:05:39 pm UrosBBR » Sačuvana
dipsy_rap
Stalan clan

Ugled: 1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Maj 15, 2009, 06:59:43 pm »

Evo ja cu malo da ti pomognem! Tebi ocigledno treba jedna DDR memorija koja radi na 400Mhz a CL oznacava koliko je ciklusa clocka potrebno od momenta od kada se podatak iz memorije zatrazi, do trenutka kada on bude postavljen na magistralu.

CL2 je brzi od CL2.5 itd.
Kod uparivanja memorija treba obratiti paznju na ovaj parametar.

Mada sumnjam da ces naci u tu stranu zemlju a i u nasu stari DDR i ako ga nadjes bice skup jer se vise ne proizvodi!
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na:  

Naša mreža: Bg-dizajn.com | AstaHost | Anonimus | My Exploit | Lovac Na Novac | RE.rs
Partneri: Net Centar | EE.RS portal | Maturski | Svet Igara