Stranice: [1]   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Zastitite .sys i .dll fajlove  (Pročitano 668 puta)
respekt
Uspesan clan
**

Ugled: 0
Van mreže Van mreže

« poslato: Septembar 07, 2009, 12:32:40 am »

Jedan dobar nacina da uciniti vas racunar jos bezbednijim je da pronadjete sve sistemske (.sys) i .dll fajlove i da ima dodelite atribut read-only sto znaci da ni jedan malwer koji prodje u vas racunar nece moci da ih prepravlja, brise itd itd . . .
Sačuvana
ZEROF
Administrator
Man at work!

Ugled: 41
Van mreže Van mreže

H4ck3r u penziji !

« Odgovor #1 poslato: Septembar 07, 2009, 12:37:14 am »

Respect, odavno ovo nisam cuo,a i pravo da ti kazem, zaboravio sam. Doduse ovo nece resiti sve probleme. Mislim da sam i ja o tome vec pricao u jednom tutorijalu davno na nekom forumu. Koristio sam neki program za pretragu odredjenih fajlova na racunaru, i imao je on tu opciju za podesavanje dozvola, ali stvarno se ne secam imena. Tako ako neko slucajno naleti na to, nek se nadoveze na tvoj post.
Sačuvana

In God we trust, the rest we monitor.

YouTube>My Channe>Channel Info>Channel Type>Director
respekt
Uspesan clan
**

Ugled: 0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Septembar 07, 2009, 01:56:20 am »

Nisam ja rekao da ce ovo resiti sve probleme vezane za zastitu jer 100% zastita ne postoji, ali nece ni naskoditi ako se ovo uradi. Elem sta se moze javiti problem, postoje neki programi koji da bi radili imaju potrebu da vrse izmene ovih odredjenih fajlova ali u koliko se javi taj problem dobijes i obavestenje koji fajl ti pravi problem i dovoljno je da ga nadjes i oduzmes mu dodeljeni atribut ili jednostavno dodas RW atribut. Kazem nije ovaj fazon sad neka velika umetnost da otvaramo sad ovde polemiku samo hocu da kazem da ne moze da skodi.
Sačuvana
ZEROF
Administrator
Man at work!

Ugled: 41
Van mreže Van mreže

H4ck3r u penziji !

« Odgovor #3 poslato: Septembar 07, 2009, 02:33:43 am »

Dobar razgovor i razmena znanja je vazan faktor u ljudskom zivotu. Inace slazem se sa tobom, ove detalje sam zaboravio da navedem, najgori deo je sto bas neke .sys i .dll koje moramo podesiti na RW, malveri prvo posete.Ali sugestija stoji, korisno i ne skodi sistemu.
Sačuvana

In God we trust, the rest we monitor.

YouTube>My Channe>Channel Info>Channel Type>Director
Stranice: [1]   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na:  

Naša mreža: Bg-dizajn.com | AstaHost | Anonimus | My Exploit | Lovac Na Novac | RE.rs
Partneri: Net Centar | EE.RS portal | Maturski | Svet Igara