Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: "Desetka" za Operu 10  (Read 308 times)
kecap
Administrator
Mozak foruma

Ugled: 8

Ne slušajte folk,Umrite prirodnom smrću.....

WWW Email
« on: September 11, 2009, 06:09:48 AM »

Nova verzija Internet navigatora Opera - Opera 10 dostupna u konačnoj verziji od 1. septembra je, kako se procenjuje, preuzeta poslednjih dana 10 miliona puta, što predstavlja rekod, objavila je norveška Opera Software, izdavač tog navigatora.

Navigator Firefox čiji je udeo na tržištu 10 puta veći od Operinog je, naprimer, zabeležio pet miliona preuzimanja svoje verzije Firefox 3.5 u periodu od 24 časa nakon lansiranja na tržište koje je obavljeno u junu.

Procenjuje se da se danas broj aktivnih korisnika klasične verzije Opere popeo na 40 miliona, a verzije za mobilne telefone - Opera mini na više od 20 miliona.

Osim novog grafičkog interfejsa, Opera 10 obuhvata i tehnologiju za kompresiju - Turbo - koja omogućava optimizaciju otvaranja veb stranica na sporim Internet vezama.

(Tanjug)

ZEROF
Administrator
Faca! :)

Ugled: 23

H4ck3r u penziji !

pomoc_nm@live.fr
« Reply #1 on: September 11, 2009, 07:06:25 AM »

Licno koristim beta verzije Opere vec neko vreme.Opera je definitivno br.1 u brzini.Tu se moze dodati Google Chrome, koji je prvi uveo poseban sistemski proces za svaki prozor.

In God we trust, the rest we monitor.

kecap
Administrator
Mozak foruma

WWW Email
« Reply #2 on: September 11, 2009, 06:28:00 PM »

Da ali i dalje,neke stvari ne rade na Operi,kao što su neke stranice sa puno jave i javascripta....ali ipak je moj omiljeni browser Smile

Luka032
Administrator
Faca! :)

Ugled: 10

WWW Email
« Reply #3 on: September 13, 2009, 06:12:29 AM »

Ja iskreno nemam ljubimca jer ih sve koristim. FF više gotivim i mnogo duže koristim zbog jednostavnog interfejsa i zbog toga što sve otvara dok Opera dobija na brzini blokirajuci neke delove sajta koji ga usporavaju.

kecap
Administrator
Mozak foruma

WWW Email
« Reply #4 on: September 26, 2009, 06:57:56 PM »

Pravo da vam kažem,počeo sam da koristim Hroma i batalio sam i ff i operu,baš je mnogo brži i brže startuje.Takođe koristi manje memorije.Dokaz tome jeste kada instalirate Adobe Master Collection CS3 on vam traži da ugasite sve programe posebno meni jer imam malo rama (MSN,FIrefox,Opera) a npr Chromom sam surfovao po netu a on se sasvim ok instalirao BigSmile

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: