Stranice: [1]   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Backorder Domena  (Pročitano 574 puta)
Cikavelja
Dobro dosao
*

Ugled: 0
Van mreže Van mreže

« poslato: Novembar 21, 2009, 06:03:01 am »

Na osnovu ličnog iskustva vam preporučujem dva servisa koji su vodeći u ovom poslu:

1.Snapnames.com, plaća se po realizovanom poslu 60 $, besplatno praćenje domena i učestvovanje u trci

2. Namejet.com minimalno 29$, besplatno praćenje domena i učestvovanje u trci, plaćanje tek ako ulove domen.

Pool.com i Godady.com su odavno izgubili trku sa ova dva prva. Prva dva imaju gomilu registara satelita, koji su im poodređeni, a samim tim i više šansi da uhvate vaš željeni domen.
Sačuvana
ZEROF
Administrator
Man at work!

Ugled: 41
Van mreže Van mreže

H4ck3r u penziji !

« Odgovor #1 poslato: Novembar 21, 2009, 06:58:17 am »

O ovome se nisam licno nikad zanimao, pa predpostavljam da ni drugi clanovi foruma nisu toliko upuceni o cemu je rec. Tema ce za sad biti "lepljiva", da ljudi malo razmisle i o ovom resenju u buducnosti.
Sačuvana

In God we trust, the rest we monitor.

YouTube>My Channe>Channel Info>Channel Type>Director
Cikavelja
Dobro dosao
*

Ugled: 0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Novembar 21, 2009, 08:40:17 pm »

Postoje takozvani domejneri, koji su opet pojedinci ili organizacije, koji rade BO sa ciljem preprodaje domena za paprenu cenu.

Postoje i amateri, kao ja, koji jure domene za razvoj svojih budućih projekata.

Npr. domen koji je registrovan pre 10 i više godina, ništa na njemu nije urađeno, i ako ne bude produžen, neće biti slobodan da se registruje, jer će ga u bazenu domena uhvatiti pre vas mašina nekog većeg servisa.

Zato se i angažuju Snapnames i Namejet da svojim servisima i lancem podčinjenih kompanija rade za vas. Ja sam radio 4-5 BO domena i uvek sam bio uspešan.

Kada domen istekne, postoji period otkupa koji je oko 30 dana, kada vlasnik može da ga povrati po ceni domena oko 8-11$. Zavisi do registra. Onda nastupa Redemption period od 45 dana, kada vlasnik može opet da ga otkupi ali po ceni 80-150 $. Opet zavisi od registra. Nakon tih otprilike 75 dana, domen pada u bazen domena, i tu ga love sve moguće mašine. Dakle običan smrtnik, čekanjem i gledanjem www.who.is teško može da ga registruje. Ima slučajeva i da se oslobodi za registraciju, ali u 95% neće.Uhvatiće ga neki BO servis.

Ponavljam, ne bavim se preprodajom, samo hvatam domene iz svoje struke, koji su lepi, i koji će mi poslužiti.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na:  

Naša mreža: Bg-dizajn.com | AstaHost | Anonimus | My Exploit | Lovac Na Novac | RE.rs
Partneri: Net Centar | EE.RS portal | Maturski | Svet Igara