Postoje takozvani domejneri, koji su opet pojedinci ili organizacije, koji rade BO sa ciljem preprodaje domena za paprenu cenu.
Postoje i amateri, kao ja, koji jure domene za razvoj svojih budućih projekata.
Npr. domen koji je registrovan pre 10 i više godina, ništa na njemu nije urađeno, i ako ne bude produžen, neće biti slobodan da se registruje, jer će ga u bazenu domena uhvatiti pre vas mašina nekog većeg servisa.
Zato se i angažuju Snapnames i Namejet da svojim servisima i lancem podčinjenih kompanija rade za vas. Ja sam radio 4-5 BO domena i uvek sam bio uspešan.
Kada domen istekne, postoji period otkupa koji je oko 30 dana, kada vlasnik može da ga povrati po ceni domena oko 8-11$. Zavisi do registra. Onda nastupa Redemption period od 45 dana, kada vlasnik može opet da ga otkupi ali po ceni 80-150 $. Opet zavisi od registra. Nakon tih otprilike 75 dana, domen pada u bazen domena, i tu ga love sve moguće mašine. Dakle običan smrtnik, čekanjem i gledanjem
www.who.is teško može da ga registruje. Ima slučajeva i da se oslobodi za registraciju, ali u 95% neće.Uhvatiće ga neki BO servis.
Ponavljam, ne bavim se preprodajom, samo hvatam domene iz svoje struke, koji su lepi, i koji će mi poslužiti.