|
zekasing
|
 |
« on: December 24, 2009, 05:53:14 AM » |
|
Ljudi, ako neko moze da izmeni ovu skriptu i da stavi kako treba da bi radilo:
PHP KOD: <?php $fajl="lol.txt" $stajepisao = $_POST['p'] fopen($fajl) fwrite(, $stajepisao;); fclose($fajl) ?> HTML KOD: <html> <title>Notepad</title> <body> <br> <form> <form action="aaa.php" method="POST"> <b>Pisi</b> <input type="text" name="p"><br /> <input type="submit" value="Potvrdi"> </form> </body> </html>
I TU MI SE NALAZI LOL.TXT FAJL A svrha skripte je da ono sti klijent napise u tekst boxu kada kline POtvrdi da mi to upise u lol.txt.....
Hvala...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZEROF
|
 |
« Reply #1 on: December 24, 2009, 09:29:07 AM » |
|
Dovoljan je jedan php fajl : <?php $vest=$_POST['article']; if (isset($vest)) { $myFile = "lol.txt"; $fh = fopen($myFile, 'a') or die("can't open file"); $stringData = "$vest"; fwrite($fh, $stringData); fclose($fh); header( 'Lokacija: #' ) ; } else { echo"<form action=\"#\" method=\"post\"></td></tr> <tr><td><textarea name=\"article\"> </textarea></td></tr><td> <input type=\"submit\" value=\"Posalji\"></form></td></tr></table>";
$myFile = "lol.txt";
$fh = fopen($myFile, 'r');
$theData = fread($fh,1024);
fclose($fh);
} ?>
|
|
|
|
« Last Edit: December 24, 2009, 08:40:03 PM by Luka032 »
|
|
In God we trust, the rest we monitor.  
|
|
|
|
zekasing
|
 |
« Reply #2 on: December 24, 2009, 10:26:51 AM » |
|
E hvala, jel u mom bila greska to sto sam ja fajl otvorio odvojeno? Vidim ti stavljas u zagradi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZEROF
|
 |
« Reply #3 on: December 24, 2009, 10:41:40 AM » |
|
Greska je i u samom kodu krenuvsi od fwrite(, $stajenapisao;); = fwrite($stajenapisano);, podesavanje dozvole fajla u koji ispisujemo podatke itd., za ovo je interesatnije koristiti mysql bazu, zbog sigurnosti informacija.
To sto sam 'stavio u zagradi' se inace zove echo funkcija koja olaksava implataciju html koda u php stranice.
|
|
|
|
« Last Edit: December 24, 2009, 10:48:29 AM by ZEROF »
|
|
|
|
|
|
zekasing
|
 |
« Reply #4 on: December 24, 2009, 10:47:10 AM » |
|
Za koliko si ti otprilike naucio php?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZEROF
|
 |
« Reply #5 on: December 24, 2009, 10:50:38 AM » |
|
Hehe, ko kaze da jesam. Ucimo ceo zivot jezik se razvija prebrzo i tesko je pratiti. Uglavnom potrebno je nekoliko meseci ali sve ide brze kad ispisujes kod i ucis iz skripti koje vec postoje takodje koriscenje php prirucnika je od velike vaznosti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zekasing
|
 |
« Reply #6 on: December 24, 2009, 10:55:33 AM » |
|
Ja bas planiram da se bavim ovim i sad sam se skinuo sa igrica i poceo nesto da ucim, ovo mi je zanimljivo itd ali kada vidim neke nove stvari u skripti pomislim kako nema teorije da naucim....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zekasing
|
 |
« Reply #7 on: December 24, 2009, 10:58:31 AM » |
|
Jel mozes da mi obrazlozis cemu ovo? if (isset($vest)) {
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZEROF
|
 |
« Reply #8 on: December 24, 2009, 11:09:04 AM » |
|
Na pocetku sve i izgleda kao da si seo Spanski da ucis, sto je i normalno. Ali kad pocnes da pises umesto da ucis je nesto drugo.
Evo npr. kako bi ovo moglo da se odradi a da se podaci upisuju u mysql bazu :
<form action="salji.php" method="post"> Ime i prezime: <input type="text" name="ime"><br> E-mail: <input type="text" name = "email"><br> Lokacija: <input type="text" name = "lokacija"><br> <input type="submit" value="Posalji"> </form>
<? $name=$_POST['ime']; $email=$_POST['email']; $lokacija=$_POST['lokacija']; mysql_connect("localhost", "korisnik", "lozinka") or die(mysql_error()); mysql_select_db("ime_baze") or die(mysql_error()); mysql_query("INSERT INTO `data` VALUES ('$ime', '$email', '$lokacija')"); Print "Vase informacije su uspesno sacuvane u nasoj bazi podataka."; ?> I kreiras bazu (kreiras bazu u mysql administraciji a zatim uneses sledece vrednosti), za upis txt informacija koristimo VARCHAR,za limitiranje karaktera koristimo npr. (30) ako napises samo VARCHAR, broj unesenih karaktera je neogranicen(max 255), za kreiranje koristi phpmyadmin i sql query funkciju koju dobijes kad se ulogujes u phpmyadmin i kliknes na odredjenu bazu, a zatim kliknes na SQL ikonicu koja se nalazi u samom meniju :
CREATE TABLE data (name VARCHAR(30), email VARCHAR(30), location VARCHAR(30));
|
|
|
|
« Last Edit: December 24, 2009, 11:28:28 AM by ZEROF »
|
|
|
|
|
|
ZEROF
|
 |
« Reply #9 on: December 24, 2009, 11:14:00 AM » |
|
$vest=$_POST['article']; je isto sto i tvoje $stajepisao = $_POST['p'], gde article ili tvoje p predstavlja post method naziv koji koristis u sledecoj html post formi :
<input type="text" name="p">
A if (isset je funkcija kojom potvrdjujes sta zelis da uradis, bukvalno prevedeno u ovom slucaju je :
"Ako zelis da otvoris ovaj dokument koristi sledece parametre navedene u post metodu, otvori dokument i unesi navedeno".
|
|
|
|
« Last Edit: December 24, 2009, 11:20:08 AM by ZEROF »
|
|
|
|
|
|
zekasing
|
 |
« Reply #10 on: December 24, 2009, 11:28:40 AM » |
|
e i da te pitam jel ima od ovog zarade?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZEROF
|
 |
« Reply #11 on: December 24, 2009, 11:42:09 AM » |
|
Od cega ? Od PHP-a ? Pa naravno, ako dostignes odredjeni nivo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zekasing
|
 |
« Reply #12 on: December 24, 2009, 11:46:05 AM » |
|
OK, tnx, sada ima celu noc da proucavam xD e aj dodji na onaj char na pocetnoj
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zekasing
|
 |
« Reply #13 on: January 09, 2010, 11:50:26 AM » |
|
e hvala puno za ovaj kod! Ovo mi je bio neki motiv da bas gledam skripte i svaki kod neostavljam dok ga nenaucim cemu je i sta radi! Preko ovoga sam napravio "Knjigu gostiju" Koja pishe u txt fajl....
|
|
|
|
« Last Edit: January 16, 2010, 05:58:50 AM by ZEROF »
|
|
|
|
|
Loading...