|
SETI_explorer
|
 |
« poslato: Februar 16, 2010, 06:17:53 am » |
|
Posle dužeg vremena, evo i od mene jednog ostvarenja. Ne volim da se hvalim, pa ću biti kratak. pentesting-rs.orgTrebao mi je projekat, a mislim da ovaj ima perspektivu. Svest kod ljudi, a pogotovu, ljudi u Srbiji o bezbednosti informacija je na jako niskom nivou. Plan je da se vremenom kreira online baza tutorijala, vesti i razmena znanja iz te oblasti na našem jeziku. Za softversku osnovu je uzet WordPress, čiji kod iz dana u dan "peglam", prepravljam i doterujem u skladu sa potrebama. Toliko za sada. Svaki predlozi, kritike i komentari su dobro došli.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
ZEROF
|
 |
« Odgovor #1 poslato: Februar 16, 2010, 06:47:37 am » |
|
Davno je kako smo pricali na ovu temu i mislim da ti je poznat moj stav. Problem nedostatka edukacije mladih ljudi kod nas je glavna barijera na ovom polju. Pentesting je nauka, kao i svaka druga. Jednostavno zato sto se ne bazira iskljucivo na jednoj osnovi i na jednom sistemu, vec ima multi izvore, koji sa razvitkom matematike, fizike i drugih nauka, postaje sve prisutniji u modernom svetu.
Srbija, kao i ostale zemlje iz okloline jos zive u idili malih "haxora", i glavna rec im je "upad", tako da ih i javnost vidi kao kriminalce iz senke. Pentesting je svakako orginalna ideja, koja usmerava ljude sa vecim intelektom da istraze svoje i sistemske nedostatke.
Osnova razvitka sajta ovakvog tipa je saradnja sa visoko strucnim ustanovama iz Srbije, koje griju mnogo mladih i talentovanih ljudi, koji svoj istrazivacki duh, kriju u sinci svojih mantila.
Zelim ti sve najbolje u ovom projektu i nadam se da ce u skorije vreme, uz moju skromnu aktivnost na ovom polju, tvoj sajt dobiti jakog partnera iz sveta. Cime ce sigurno, rad koji ostvarujes na ovom polju, biti primecen, i od strane ljudi iz zapadnog dela sveta.
In God we trust, the rest we monitor.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
In God we trust, the rest we monitor.  YouTube>My Channe>Channel Info>Channel Type>Director
|
|
|
SHEGI
VIP
Mozak foruma

Ugled: 15
Van mreže
Local Fool :)
|
 |
« Odgovor #2 poslato: Februar 16, 2010, 08:03:34 am » |
|
Svidja mi se  Procitao sma tutorial o mysql injection-u i stvarno me odusevio. Obiman step by step tutorial na nasem jeziku.Zelim ti uspeh ;)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
 _____________________________________________________________________________________________ ______________________________
|
|
|
|
SETI_explorer
|
 |
« Odgovor #3 poslato: Februar 16, 2010, 08:44:37 am » |
|
Svidja mi se  Procitao sma tutorial o mysql injection-u i stvarno me odusevio. Obiman step by step tutorial na nasem jeziku.Zelim ti uspeh ;) Hehe, step by step .. Znanje  . Hvala ;).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nightmaster
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Februar 16, 2010, 10:00:09 am » |
|
Svidja mi se  Procitao sma tutorial o mysql injection-u i stvarno me odusevio. Obiman step by step tutorial na nasem jeziku.Zelim ti uspeh ;) +1, isti sam tekst pročitao i svidja mi se celokupna stranica.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
It's better to burn out, than to fade away...
|
|
|
|
Luka032
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Februar 25, 2010, 08:09:16 am » |
|
Podržavam! ;)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ilijar10
|
 |
« Odgovor #6 poslato: Mart 26, 2010, 10:01:49 am » |
|
Podrzavam takodje !
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
SETI_explorer
|
 |
« Odgovor #7 poslato: Jul 13, 2010, 03:13:12 am » |
|
Radi pokušaja povećanja aktivnosti i posećenosti sajta, otvoren je i forum. Isti je isljučivo okrenut IT tematici (dakle, nema offtopic tema)... http://www.pentesting-rs.org/forum/
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Luka032
|
 |
« Odgovor #8 poslato: Jul 13, 2010, 08:19:39 am » |
|
Novi dizajn sajta mi se sada izuzetno svidja iako baš ne ide uz tematiku sajta, ali bez kritika. Samo mali predlog, u levoj navigaciji skini underline na linkovima, izgledaće lepše i pokušaj da centriraš forum ili napravi temu sličnoj portalu, ne ide ti narandžasta.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
SETI_explorer
|
 |
« Odgovor #9 poslato: Jul 14, 2010, 06:47:52 am » |
|
Hvala na preglodu. Što se linkova tiče, u pravu si, to je sređeno. Što se foruma tiče, i tu si u pravu, ali to je već problemčić  . Fora je što ta narandzasta boja potiče od slika, a editovanje istih svakako nije moje područje. Koristim priliku da pozovem dizajnere dobre volje sa, predpostavljam, par minuta slobodnog vremena da bace pogled na 2 sličice sa dna posta. Ono što mi treba jeste da se odradi gradient (mislim da se tako zove), dakle prelaz tamno plave u nešto svetliju (nijanse su u pitanju - tamna - #236B8E dakle prelaz za par nijansi). Eto, ako neko nadje slobodnog vremena i ima zelje i volje...  
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ZEROF
|
 |
« Odgovor #10 poslato: Jul 15, 2010, 06:13:42 am » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
In God we trust, the rest we monitor.  YouTube>My Channe>Channel Info>Channel Type>Director
|
|
|
|
SETI_explorer
|
 |
« Odgovor #11 poslato: Jul 15, 2010, 06:20:27 am » |
|
Od srca se zahvaljujem drugarici, kao i, naravno, tebi kolega. Izgleda fenomenalno ;)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ZEROF
|
 |
« Odgovor #12 poslato: Jul 15, 2010, 08:35:10 am » |
|
Eto malo da pomognemo, posto nemamo vremena za naucne disertacije  . I nema na cemu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Naša mreža:
Bg-dizajn.com |
AstaHost |
Anonimus |
My Exploit |
Lovac Na Novac | RE.rs
Partneri:
Net Centar |
EE.RS portal |