Stranice: [1]   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: HDD - Windows startup LKGC  (Pročitano 379 puta)
Gangster
VIP
Clan NM Tima

Ugled: 11
Van mreže Van mreže

"I Hate Robbing Banks"

« poslato: Jul 20, 2010, 10:05:36 pm »

Da vam ispricam citavu pricu, lakse ce vam biti. Posle 2 mjeseca, odlucih da restartujem racunar, posle restartovanja, pocinje da "steka", otvorim task menager, procesi 1-5, ne vise, a on uzasno "steka". Mislio sam da ce procesi biti bar 50 % za tako nesto, ali nisu. Nisam znao sta je, ubacim drugi hdd, sve oke. Ajd reko da formatiram. Formatiram sinoc i desi se sledece. Svaki put kada restartujem racunar, prije onog startup logoa gdje pise "windows" i slicno, znate na sta mislim, pojavi se novi "loading". Koji dok se sve crtice ne popune do kraja monitora ( loaduje se horizontalno ), nece poceti startup. Posle toga, sve normalno.

Pitanje je, da li je neko imao slican problem? Ako jeste da li moze da objasni sta je? Najvise me muci jer ne znam da li je ostecene HDD ili je to nesto drugo, posto mi je ovo malo vazniji HDD Smile. Hvala vam.
Sačuvana

Kad me neko doda na msn, neka mi posalje privatnu poruku na netmajstoru
Solmax
Stalan clan

Ugled: 13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jul 20, 2010, 11:36:42 pm »

Jel mislis na ovaj loading? Koliko znam ovaj se uvek ucitava pre windowsa, ali toliko brzo da ga ne vidimo... Jesi li primetio da komp radi usporeno prilikom i posle reintalacije windowsa? Hard disk "krci" za vreme rada?
Na prvi pogled pretpostavljam da je blaze ostecenje hard diska, ali moze biti problem do nekih drajvera (kaze google).. Da ne budem pesimista, sacekaj jos necije misljenje, mozda je samo neki viruscic Smile
Sačuvana

"Wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen."
Gangster
VIP
Clan NM Tima

Van mreže Van mreže

"I Hate Robbing Banks"

« Odgovor #2 poslato: Jul 20, 2010, 11:39:35 pm »

Bas taj loading sto ne mozemo ni da primjetimo Smile. Samo kod mene se sada primjeti bas, traje nekoliko minuta. Jel' znas kako se zove taj loading, da potrazim na google Smile? A nisam primjetio da krci hdd, a posle reinstalacije, nema promjena, osim tog loadinga, koji mi stvarno ide previse na zivce.
« Poslednja izmena: Jul 20, 2010, 11:42:27 pm Gangster » Sačuvana

Solmax
Stalan clan

Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jul 20, 2010, 11:46:34 pm »

"White progress bar", imas u nazivu slike BigSmile Pregledao sam ja google, najcesce kazu da je hardverski problem, sto je i logicno.. Mozda par losih sektora samo, ali definitivno ima problema sa citanjem sa hard diska
Sačuvana

Gangster
VIP
Clan NM Tima

Van mreže Van mreže

"I Hate Robbing Banks"

« Odgovor #4 poslato: Jul 20, 2010, 11:55:13 pm »

E taj naziv ganjam vec par sati Smile. Ma znam ja da je hdd, predpostavljam, nego nisam mogao da nadjem taj naziv, da ja sam sebi dokazem, pa skontam kako da popravim to. Sve u svemu, na kraju cu morati da odnesem hdd u service.
Sačuvana

Solmax
Stalan clan

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jul 21, 2010, 12:22:42 am »

Ne znam koliko ce ti se isplatiti popravka istog, tj koliko ce pouzdan biti posle popravke. Svejedno ti je najbolje da odes u service, oni ce ti reci sve ;)
Ja sad razmisljam da kupim jedan externi hard, bas za ovakve slucajeve, da tamo cuvam sve sto mi treba.. Nisu ni cene toliko visoke, a i nece me boleti glava od gubljenja nekih podataka...
Sačuvana

Gangster
VIP
Clan NM Tima

Van mreže Van mreže

"I Hate Robbing Banks"

« Odgovor #6 poslato: Jul 22, 2010, 09:09:54 pm »

Reseno je sve. Naime kako i zbog cega se to desilo nisam siguran. Ali posle instaliranja drugog xp-a, koji ja nikada nisam koristio, uspjeo sam Smile. Vjerujem da je bilo do sata drivera.
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na:  

Naša mreža: Bg-dizajn.com | AstaHost | Anonimus | My Exploit | Lovac Na Novac | RE.rs
Partneri: Net Centar | EE.RS portal | Maturski | Svet Igara