Stranice: [1]   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Ne mogu da udjem u bios  (Pročitano 484 puta)
respekt
Uspesan clan
**

Ugled: 0
Van mreže Van mreže

« poslato: Jul 25, 2010, 11:56:33 pm »

Pazite ja imam totalno nenormalan problem na jednom mom kompu koji su koristila mala deca BigSmile
Sta su sve radili to bi bila prava umetnost saznati od njih ali kontam uvijek ima Bogom dat reinstal sistema, medjutim ja ne mogu ni da udjem u bios da podesim da mi boot ide sa CD-a, ne mogu da pokrenem Safe mode jer sistem pocne da se dize i onda se samo restartuje komp i opet mi nudi opcije kao sto su Safe mode, Start Windows Normaly (koju kad odaberem opet isto - pocne da se dize i odmah reinstal) i jos 2 opcije koje cete videti na slikama. Sta bi moglo da bude, da li je moguce da je hardver u pitanju, da li je moguce da je baterijica od biosa otisla, da li je moguce da je disk nastradao a da mi ne javlja nikakvu gresku. Jel neko imao slican problem da pomogne bio bih mnogo zahvalan. Pozdrav

http://picpaste.com/SP_A0387.jpg
http://picpaste.com/SP_A0388.jpg
« Poslednja izmena: Jul 25, 2010, 11:57:48 pm respekt » Sačuvana
CUDNO
Uspesan clan
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jul 26, 2010, 02:47:40 am »

I ja sam imao slican problem, upalim PC ponudi mi opcije kao sto je tebi, ode na START WIN. i ponovo se rest.
Ako se ne varam, otisao ti je hardware. Meni je crkla maticna i graficka, medjutim, graficku mi promenili a maticnu popravili. Vidi da ti nije do harware-a u svakom slucaju. (:
Nadam se da sam kol'ko-tol'ko pomogao. (:
« Poslednja izmena: Jul 26, 2010, 02:48:21 am CUDNO » Sačuvana

hello...
SETI_explorer
VIP
Ponosan clan

Ugled: 8
Van mreže Van mreže

If I had eight hours to chop down a tree, I'd spend six hours sharpening my ax.

« Odgovor #2 poslato: Jul 26, 2010, 03:34:46 am »

Na matičnoj ploči, pored baterije, imaš tzv . "jumper" (malo parče gume or plastike). Isti je nakašen na dva pina, dok je treći slobodan.
Ugasi računar (ne isključuj ga iz struje!) a potom jumper prebaci tako da obuhvati slobodan pin (dakle, treba da obuhvati onaj u sredini i slobodan). Nakon par sekundi, vrati jumper u početni položaj, uključi računar i probaj da uđeš u BIOS.

« Poslednja izmena: Jul 26, 2010, 03:35:22 am SETI_explorer » Sačuvana

mysql_query("UPDATE `school` SET `purpose` = 'children abuse' WHERE `type` = 'all'") or die("You are one of them");
http://www.elitesecurity.org/t370624-Zahvalnica-SETI-explorer
Pro usluge
DJKARELI
Napredak

Van mreže Van mreže

na {skupe sam ,DJ_KARLI}ili tel+381638033095

« Odgovor #3 poslato: Jul 26, 2010, 11:08:02 am »

Ja sam to imao vise puta,,kad su deca u pitanju tu su i virusi u pitanju u tem slucaju se obavezno iskljuci iz struje i izvadi baterija na par sekundi i vrati i ploca ulazi sama u podesavaqnje biosa
meni je bio ispisivao da ja bios ostecen,da je grafika njozin bios ostecen,i hard da je osteceni sektori
i but sistem u hard disku pa sam danima jurio menjo grafiku menjo ram memoriju teo da flesujem bios

nije mi ni butovanje vindovsa islo obustavi ga kaze da nema diska

na kraju je bio virus neki ,usao u memoriju biosa i pravio te progleme,hard sam morao i da radim ciscenje diska format nije pomogao i posle je radilo normalno
Sačuvana

Elektronicar profesionalac
DJKARELI
Napredak

Van mreže Van mreže

na {skupe sam ,DJ_KARLI}ili tel+381638033095

« Odgovor #4 poslato: Jul 26, 2010, 11:13:51 am »

Ugasi računar (ne isključuj ga iz struje!)

obavezno iskljucis iz struje jer se napajakada je u struji baterija nema nikakvu funkciju
ona sluzi da drzi memoriju kada nije pod napajanjem,Jumper kad izvadis on prekine napajanje ram
memorije biosa i nista drugo ne radi
Sačuvana

Elektronicar profesionalac
ilijar10
NM Upload Tim
Clan NM Tima

Ugled: 5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jul 26, 2010, 07:49:40 pm »

Mozes to uraditi sto je rekao seti_explorer , ako ne pomogne,onda iskljuci komp iz struje,izvadi bateriju na par sekundi i vrati je,upali racunar i probaj da udjes u bios. E sad za jumper,ne mora da bude pored baterije,trazi jumper ispod kog pise CMOS,to je taj sto tebi treba.
Sačuvana
SETI_explorer
VIP
Ponosan clan

Ugled: 8
Van mreže Van mreže

If I had eight hours to chop down a tree, I'd spend six hours sharpening my ax.

« Odgovor #6 poslato: Jul 27, 2010, 12:41:26 am »

Ukoliko želiš da resetuješ BIOS uz pomoć Jumper-a, računar mora biti uključen u struju. Ukoliko, pak, isti resetuješ tako što ćeš izvaditi bateriju onda je neophodno isključiti napajanje.
Ako me sećanje dobro služi, bateriju moraš izvaditi na par minuta da bi imalo efekta...
Sačuvana

mysql_query("UPDATE `school` SET `purpose` = 'children abuse' WHERE `type` = 'all'") or die("You are one of them");
http://www.elitesecurity.org/t370624-Zahvalnica-SETI-explorer
Pro usluge
Stranice: [1]   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na:  

Naša mreža: Bg-dizajn.com | AstaHost | Anonimus | My Exploit | Lovac Na Novac | RE.rs
Partneri: Net Centar | EE.RS portal | Maturski | Svet Igara